Beyler selam, 2017 model Astra J kasa aracım var, şu an 142 bin kilometredeyim. Geçen hafta yağmurlu havada hafif bir viraja girdim, araba resmen altımdan kayıp gitti. ESP hemen devreye girdi ama o anki korku yetti. Sanayiye çektim, usta baktı; alt takımda sıkıntı yok ama lastiklerin hamuru bitmiş dedi. Hatta sol ön tekerdeki ABS sensörü kablosu da hafiften oksitlenme yapmış, titreşimden dolayı temassızlık yapıyordu, onu temizletip taktırdım. Lastikçiye gittim, abi senin lastikler taş gibi olmuş, balans ayarı bile tutmaz bu saatten sonra dedi. Şimdi önümüzde kış var ama ben yılda iki kere sök-tak işiyle uğraşmak istemiyorum.
Erzurum gibi bir yerde yaşamıyorum, İstanbul trafiğindeyim. O yüzden 4 mevsim lastik tavsiyesi ve yorumları kısmına çok ihtiyacım var. Özellikle Michelin CrossClimate 2 veya Goodyear Vector 4Seasons modellerini kullanan var mı aranızda? Geçen gün bir arkadaş CrossClimate çok ses yapıyor, porya bilyası ötüyor sanırsın dedi, kafamı karıştırdı. Islak zeminde fren mesafesi benim için en kritik nokta. Bir de bu lastiklerin yakıt tüketimine etkisi nasıl oluyor? Malum yakıt fiyatları ortada, bir de oradan darbe yemeyelim.
Aracın üzerinde şu an fabrika çıkışlı bitik yazlıklar var. Geçenlerde yokuş kalkışta patinaja düşünce debriyaj baskı balata kokusu bile geldi içeri, sırf bu tutuş probleminden dolayı arabaya eziyet ediyoruz. Şanzıman beyni vites geçişlerinde de hafiften saçmalamaya başladı tutuş kaybı yüzünden. Tecrübeli arkadaşlardan rica ediyorum; özellikle sessiz ve konforlu olan, diş yapısı hemen bozulmayacak modeller hakkında görüşlerinizi yazın. Boşuna para bayılmayalım, nokta atışı bir şey alalım diyorum.