Beyler selam, elimde 2012 model 185 bin kilometrede bir Astra J kasa var, 1.3 CDTI. Son iki aydır araba beni canımdan bezdirdi, resmen sanayiyle akraba olduk. Sabahları ilk marşta motor inanılmaz sarsıntılı çalışıyor, sanki yerinden fırlayacakmış gibi ses yapıyor. Geçen hafta yolda giderken araç birden Limp Mode denilen koruma moduna geçti ve çekişten düştü. Sanayide ustaya götürdüm, bilgisayara bağladık; MAP sensörü ve EGR valfi kurum bağlamış, temizleyelim geçer dedi. Temizlettik, aradan üç gün geçmeden bu sefer de krank devir sensörü arızası verdi, araba trafikteyken çat diye stop etmeye başladı.
Ustaya kalsa motoru açıp enjektörlere, turbo basıncına kadar bakalım diyor ama ben artık bu arabaya masraf yapmaktan yoruldum. En son baktığımızda şanzıman beyni tarafında da ufak bir oksitlenme ve iletişim kopukluğu olduğunu gördük, o da ayrı bir masraf kapısı. Arabayı bu haliyle mi çıkartsam elden yoksa yaptırıp mı satsam bilemedim. Şöyle bir piyasaya bakıyorum, bu dertlerden kurtulup başımı ağrıtmayacak bir modele geçmek istiyorum.
Açıkçası 500 bin 700 bin TL arası alınacak arabalar listesini alt üst ettim ama hangisi daha az masraf çıkartır karar veremedim. Şöyle Japon grubundan Corolla veya Civic baksam sanayiye gitmeyi unutur muyum? Yoksa yine bu bütçelerde kalıp daha yüksek modelli ama boş paket bir Egea mı mantıklı olur? Bu kilometredeki dizelden sonra başım ağrımasın diyorum, sizin bu bütçe bandında al bin, arkana bakma dediğiniz bir model var mı? Fikirlerinizi bekliyorum, gerçekten moralim çok bozuk.