Beyler selam, başım şu lanet uyarıyla belada. 2017 model 125 bin kmdeki Opel Astra J aracımın geçen hafta lastiklerini değiştirdim, kışlıklara geçtim. Lastikleri taktırdıktan sonra kadranda sarı lamba yanmaya başladı. Lastikçiye geri gittim, abi havası tamdır, kendisi söner dedi ama yok arkadaş, 200 km yol yaptım hala gitmedi. Menüden lastik basınç sensörü söndürme yapmaya çalışıyorum ama öğrenme aktif diyor öylece kalıyor, hiçbir şekilde tepki vermiyor.
Dün bizim sanayideki elektrikçiye uğradım, OBD cihazına bağladı. Sağ arka tekerdeki sensörden sinyal alamıyoruz dedi. İşin garibi, sensörün pillerinde mi sıkıntı var yoksa jantın içindeki o parçada genel bir oksitlenme mi oldu çözemedik. Bagaj tarafındaki kontrol beyni ile sensör arasındaki iletişimde kopukluk olabilir mi diye bakmak lazım dedi usta. Sigorta tablasını kontrol ettik, atan falan yok ama arıza bir türlü silinmiyor. Acaba bu sensörlerin pil ömrü bittiği için mi bu lastik basınç sensörü söndürme işlemini bir türlü tamamlayamıyoruz, yoksa başka bir teknik mevzu mu var?
Hadi sensör bozuk desek, hepsini birden mi değiştirmek lazım yoksa sadece o sıkıntılı olanı alıp taksak kurtarır mı? Bazı yerlerde okudum, özel bir frekans tetikleme cihazı lazımmış tanıtmak için, manuel olarak menüden olmuyormuş her zaman. Servise gitsem bir dünya para isteyecekler, alt tarafı bir sensör yüzünden tüm huzurum kaçtı. Daha önce başına gelen, bu işi bilgisayarsız ya da pratik bir yolla halleden var mı? Araba resmen kusur bulmak için yer arıyor, tecrübeli arkadaşlar bir el atsın.