Beyler selam, 2013 model 1.6 e-HDi Citroen C4 aracım var, şu an 142 bin kilometrede. Geçen hafta çevre yolunda seyir halindeyken ekranda cart diye vites kutusu arızası uyarısı çıktı, araba bir anda devirden düştü. Sağa çektim, vites kolunu ne tarafa çeksem ekranda sadece N ya da - yanıp sönüyor, araba vitese geçmiyor. Kontağı kapatıp 5 dakika bekledim, sonra tekrar çalıştırdım düzeldi gibi oldu ama eve gelene kadar vites geçişleri aşırı sarsıntılıydı. Resmen arkadan biri vuruyor gibi küt diye geçiyor vitesler.
Dün bizim buralardaki şanzımancıya gösterdim, bilgisayara bağladılar. Usta şanzıman beyni sinyal göndermiyor olabilir ya da vites robotunun içindeki valf grubunda basınç kaybı var dedi. Bir de bu modellerde akü zayıflayınca veya sigorta kutusunda oksitlenme olunca saçmalıyormuş diye duydum ama benim akü daha yeni. Şanzıman yağı ve baskı balata setini de 20 bin km önce değiştirmiştim. Usta vites robotu revizyonu için ciddi bir rakam çıkardı, moralim çok bozuldu.
Bu Citroen C4 vites kutusu arızası için daha uygun yollu bir çözüm bilen var mı? Yoksa mecbur o parayı bayılacak mıyız? Özellikle bu elektro-vana ya da sensör arızası falan olabilir mi diye düşünüyorum, usta direkt komple robotu indirelim diyor. Daha önce şanzıman beyni tamiri yaptıran ya da bu hatayı sensör temizliğiyle falan çözen oldu mu aranızda? Fikirlerinize ihtiyacım var, araba kapıda yatıyor şu an binmeye korkuyorum.