2011 model 210 bin kilometredeki Ford Focus aracımda yaklaşık iki haftadır çözemediğimiz bir bela var. Sabah soğuk motorla marş yapıyorum, araba gıy gıy ediyor ama bir türlü marş almıyor. Manuel olarak LPG düğmesine basıp direkt gazda marş yapınca canavar gibi tek seferde çalışıyor. Ancak ne zaman benzine geçmeye çalışsam araba yığılıyor, devir düşüyor ve stop ediyor. Yani bizim araba benzinde çalışmıyor lpg de çalışıyor, ne yaptıysak bir türlü benzinle yürütmeyi başaramadık. Yolda giderken 80-90la giderken düğmeden benzine geçireyim diyorum, araba sanki arkadan birisi asılıyormuş gibi tekleme yapıyor, asla gaz yemiyor.
Sanayideki usta ilk başta yakıt pompası yanmıştır dedi, gittik dünya para verdik sıfır pompa taktık ama nafile, sorun yine düzelmedi. Benzin geri dönüş valfi mi kaçırıyor diye kontrol ettik, basınç değerleri normal görünüyor. Enjektör kütüğüne kadar yakıt geliyor ama enjektörler püskürtme yapmıyor gibi bir hava var. Usta enjektör soketlerinde oksitlenme olabilir dedi, hepsini tek tek temizledik ama yine sonuç sıfır. Bilgisayara bağladığımızda herhangi bir arıza kodu da düşmüyor, beyin yani ECU tarafında bir karışıklık mı var yoksa krank mili sensörü mü düzgün sinyal göndermiyor anlamış değiliz.
Daha önce başına böyle bir iş gelen, özellikle bu model araçlarda yakıt hattı üzerindeki röleler veya sigorta kutusunda kronik bir problem yaşayan var mı? Sanayide kime gitsek LPGciye git, LPGciye gidiyoruz motorcuya git diyorlar, resmen arada kaldık. Araba benzinde çalışmıyor lpg de çalışıyor sorunu yüzünden sabahları motoru soğukken direkt gazda zorlamak zorunda kalıyorum, bu gidişle regülatörü de bozacağız. Bu işin püf noktasını bilen, şuraya bak diyecek bir tecrübeli arkadaş varsa yardımlarını bekliyorum.