2017 model 64.000 kilometredeki makyajsız kasa Civic aracımın arka C sütununda, yani o meşhur direk kısmında durup dururken bariz bir yamulma meydana geldi. Başta birisi üzerine yaslandı veya bir şey çarptı sandım ama internete bakınca bu Honda Civic fc5 göçük sorunu olayının kronik olduğunu ve binlerce kullanıcının aynı dertten muzdarip olduğunu anladım. Araba daha fabrikasyon boyasıyla duruyor, hata boya yok; ancak o bölgedeki sacın kağıt gibi olması resmen canımı sıktı. Geçen hafta sanayideki kaportacı bir abiye gösterdim, buraya vakum yapsak da sac çok ince olduğu için geri atar, macunsuz halletmek zor dedi.
Servise gittiğimde oradaki danışman arkadaş sağ olsun ilgilendi ama genel merkezin bu durumu genelde dış etken diyerek geçiştirdiğini fısıldadı. O ara bagaj kapağının altındaki park sensörü kablolarını ve bagaj aydınlatmasına giden sigorta tertibatını da kontrol ettirdim, hani şasideki bu gerilme bir yerde oksitlenme veya kablo kopmasına sebep olmuş mudur diye; çünkü bu göçük sanki aracın iskeletindeki bir kasılmadan kaynaklanıyor gibi duruyor. Adamlar resmen üretim hatasını kabul etmemek için kırk takla atıyorlar.
İkinci el piyasasında da bu durum çok can yakıyor, arabayı ekspertize soksak adam direkt bu direklerde niye dalgalanma var diyecek. Ankara veya İstanbul civarında bu işi profesyonelce, yani direğin içindeki mukavemet noktalarına zarar vermeden, boyasız göçük onarımıyla halledebilecek gerçek bir usta tanıdığı olan var mı? Honda Civic fc5 göçük sorunu yüzünden arabadan soğumak istemiyorum ama her bindiğimde o sütundaki yamukluk gözüme batıyor. Fabrikaya dava açıp sonuç alan ya da serviste ücretsiz onarım yaptıran varsa lütfen yol göstersin.