Arkadaşlar bıktım bu arabadan, 2005 model Megane 2 Dinamik paket aracım var daha 215 bin kilometrede ama bu elektroniği beni bitirdi. Sabah işe yetişeceğim, kartı yuvaya bir takıyorum ekranda direkt megane 2 kart okunamadı hatası verip duruyo. Kartı çıkarıp üflüyorum, sağını solunu elimle hafifçe sıkıştırıyorum, bazen onuncu denemede alıyor bazen hiç almıyor. Kapıları açarken hiçbir sorun yok, kumanda çatır çatır çalışıyor ama marş basmaya gelince araba beni tanımıyor.
Geçen hafta bizim buradaki sanayide bir elektrikçiye götürdüm. Adam kart okuyucuyu söktü, içine baktı, bunda lehim çatlağı olabilir ya da immobilizer beyni kartı seçmiyor dedi. Bir iki yerini temizledi, soketlerde oksitlenme var mı diye kontrol etti ama nafile. İki gün düzgün çalıştı, bugün yine aynı nakarat. Düğmeye basıyorum tık yok, ekranda o meşhur uyarı çıkıyor. Yedek kartım da olmadığı için sorun kartın içindeki antende mi yoksa direkt okuyucu ünitesinde mi bir türlü emin olamadık.
İnternette biraz araştırdım, kimi diyor ki kartın içindeki bobin kopmuştur, kimi diyor ki sigorta kutusundaki UPC beyni su aldığı için iletişim kopuyordur. Ama araba ıslak değil, kupkuru havada da yapıyor bunu. Bu megane 2 kart okunamadı hatası verip duruyo meselesini kökten çözen, daha önce bu dertten muzdarip olan var mı? Kart okuyucuyu komple çıkma parçayla değiştirsem sorun düzelir mi yoksa beyinden mi kaynaklıdır? Gerçekten bu kronik sorundan anlayan bir usta varsa bir yol göstersin, rezil olduk yollarda.