Beyler selam, 2013 model 145 bin km’deki Golf 7 aracımın plaka aydınlatmalarıyla başım dertte. Geçen akşam baktım sol lamba sönmüş, sağdaki de göz kırpıyor. Söktüm baktım ki soketlerde fena oksitlenme başlamış, muhtemelen bagaj kapağının oradan içeri su almış. Temizledim, kontak sprey sıktım ama yine de araç ekranında arıza lambasını yakıp duruyor. Sigorta kutusuna kadar baktım, acaba konfor beyni mi tetikliyor diye düşündüm ama sorun direkt duylardan kaynaklı galiba. Hazır orayı söküp temizlemişken ve led takmışken şu eski, yamulmuş plakaları da pleksiyle beraber yenileyeyim diyorum.
İnternette herkes farklı bir şey söylüyor, kafam iyice karıştı. Bu APP plaka yasak mı cezası var mı, aranızda yakın zamanda trafikten veya muayeneden bu yüzden dönen oldu mu? Plakadaki o mühür olayı çok kritikmiş diye duydum, bazı yerler merdiven altı baskı yapıp sahte mühür vuruyormuş. Şoförler odası onaylı mühür olsa bile trafik polisi bu standart dışı, karakterler kalın deyip direkt plakayı söküp ceza yazar mı? Muayenede ağır kusur mu sayılıyor yoksa hafif kusurla geçiyor muyuz?
Bir de bu plaka aydınlatmasındaki oksitlenme kronik mi bu kasalarda? Oksitlenmeyi giderip led taktıktan sonra beyne tanıtmak (kodlamak) şart mı yoksa kaliteli bir led taksak yeter mi? Hem plaka işini hem de şu elektriksel arızayı aradan çıkarayım diyorum, tecrübeli arkadaşlar bir el atsın. Özellikle mühürsüz APP muhabbeti yüzünden çevirmede ehliyeti veya ruhsatı riske atmayalım durduk yere. Şimdiden eyvallah.