2017 model 115 bin km’deki Honda Civic aracımı yeni aldım, üzerinde benden önceki sahibinden kalma kapkara cam filmleri var. Yan camlar 2 numara ama arka camlar resmen zift gibi 3 numara yapılmış. Önümüzdeki hafta muayene randevum var, kafamdaki en büyük soru işareti ise bu cam filminden muayeneden geçermiyim güncel durum ne meselesi. İnternette bir grup hafif kusur yazıp gönderiyorlar diyor, diğer taraf ise görüşü engellediği için ağır kusurdan kalırsın diyor. Arka camdaki rezistans kablolarına ve o ince tellere zarar vermeden bu filmi sökmenin bir yolu var mı yoksa risk alıp direkt istasyona mı gideyim?
Geçenlerde aracın sol arka stop lambası yanmıyordu, bagaj döşemesini söktüğümde soketlerde hafif bir oksitlenme gördüm. Onu temizleyip sigorta panelinden ilgili sigortayı değiştirdim ama sanayideki elektrikçi usta bu kadar koyu filmle gece geri görüşün çok düşer, muayenede sıkıntı çıkabilir diye uyardı. Ayrıca dikiz aynasının oradaki yağmur sensörü ve far sensörü de filmin altında kalmış gibi duruyor, bu sensörlerin çalışmasını veya muayenedeki optik testleri etkiler mi merak ediyorum. Daha önce bu şekilde koyu filmle muayeneye girip geçemezsin uyarısı alan veya sorunsuz geçen arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşırsa çok makbule geçer. Boşuna filmleri söküp sonra yeniden taktırmakla uğraşmak istemiyorum.