Beyler selam, elimde 2018 model 95 bin kilometrede bir Fiat Egea 1.3 Multijet var. Arabayı aldığımdan beri yüksek hızlarda direksiyonda ciddi bir titreme hissediyordum, en son dayanamadım lastikçiye gittim. Usta balans ayarı yaparken jantların ikisinde ciddi yamulma olduğunu, düzeltilse bile tam randıman vermeyeceğini söyledi. Hazır tekerler sökülmüşken ve porya bilyasında hafif bir boşluk varken şu jant işini de komple aradan çıkarayım diyorum. Teneke jantlardan bıktım artık, arabanın duruşunu değiştirecek bir şeyler arıyorum ama fiat egea ya hangi jant gider sizce?
Bizim buraların yolları malum, çok fazla çukur var. 17 inç takıp konforu tamamen bitirmekten de korkuyorum açıkçası. Bir de bu jant değişiminde ABS sensörü veya lastik basınç sensörü falan sıkıntı çıkarır mı, beyin tarafında bir arıza lambası yakar mıyız? Daha önce aranızda 16dan 17ye geçen varsa tecrübelerini merak ediyorum. Bazı arkadaşlar büyük jant takınca yakıtın arttığını ve baskı balata ömründen yediğini söylüyor, araba zaten 1.3 motora sahip iyice hantallaşır mı diye kafamda deli sorular var.
Özellikle füme ya da elmas kesim modeller Egeanın o sert hatlarına çok yakışıyor gibi geliyor ama tam karar veremedim. Ofsetli modeller mi daha iyi durur yoksa 5 kollu klasik Lounge paket jantlarına mı yönelmeliyim? Alt takımı komple elden geçirtirken, rot başları ve askı rotlarını da yenileyeceğim. Hazır sanayiye girmişken bu görsel işi de bitsin istiyorum. Sizce Fiat Egea ya hangi jant gider sizce, hangi marka modele veya inç boyutuna yönelmek mantıklı olur? Tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.