Beyler selam, 2012 model 165 bin km’deki Civic FB7 aracımı yazlıkta sitenin fıskiyesinin dibine park etmiştim, kuyu suyu camlara bir işlemiş ki sormayın. Ön cam resmen pütür pütür oldu, beyaz beneklerden dolayı özellikle akşamları yolu göremez hale geldim. Geçen sanayideki kaportacıya sordum, abi buna polisaj lazım dedi ama yağmur sensörü üzerine uygulama yaparsak optik okuyucuyu bozar mıyız diye tereddütte kaldım. İnternette Camdaki kireç lekeleri nasıl çıkar diye aratınca sirkeli su falan diyorlar ama denedim, o kireç katmanı resmen camla bütünleşmiş, zerre etkilemedi.
Asıl canımı sıkan mevzu silecekleri çalıştırınca o pürüzlü yüzey yüzünden çıkan gıcırtı sesi. Camın yüzeyi zımpara gibi olduğu için silecek motoru aşırı zorlanıyor, korkum bir süre sonra sigorta attırması veya motoru yakması. Ayrıca aynaların dibindeki plastik aksamlarda ve cam fitillerinin kenarlarında da beyaz beyaz kireç kaynaklı oksitlenme benzeri lekeler oluştu. Camdaki bu tabaka yüzünden yeni taktığım silecek lastikleri de iki günde deforme oldu, pürüzler resmen lastiği yiyor.
Daha önce başına böyle bir iş gelen, boyaya veya fitillere zarar vermeden bu kireci söküp atacak bir ürün bilen var mı? Özellikle o sensör kısmına ve rezistans hatlarına zarar vermeden nasıl bir uygulama yapmalıyım? Kimisi kireç sökücü dök diyor ama o da kaportadaki boyanın verniğini yakar, sensör soketlerine sızıp kısa devre yaptırır diye korkumdan dokunamıyorum. Bu illetten kurtulmanın garantili ve teknik olarak araca zarar vermeyecek yolunu bilen bir el atsın.