2014 model 1.6 TDI Golf 7 aracım var, araç şu an 185 bin kilometrede. Geçen gün akşam işten eve dönerken fark ettim, şoför tarafındaki cam düğmesi çalışmıyor, camı bir türlü aşağı indiremiyorum. İşin garip tarafı, diğer kapılardaki kendi düğmelerinden camlar sorunsuz inip kalkıyor ama şoför tarafındaki ana panelden ne kendi camımı ne de arka camları kumanda edebiliyorum. Düğmeye bastığımda o bildiğimiz mekanik tık sesi geliyor ama cam motorunda en ufak bir hareketlenme veya zorlanma sesi yok.
Hafta sonu sanayide bir elektrikçiye şöyle bir gösterdim, kapı döşemesini söküp detaylı bakmamız lazım dedi. Usta, bu modellerde genelde yağmurlu havalarda camın hafif açık kalması sonucu içeri su girmesiyle oluşan oksitlenme durumunun çok sık yaşandığını belirtti. Ayrıca sorunun sadece düğmede olmayabileceğini, kapı içindeki kablo demetinde veya konfor beyni dediğimiz modülde bir haberleşme kopukluğu olabileceğini söyledi. Direksiyonun altındaki sigorta paneli üzerinden camlarla ilgili sigortaları tek tek kontrol ettim, herhangi bir yanma veya atma durumu da görünmüyor.
Daha önce bu tarz bir sorunla karşılaşan, düğme grubunu söküp temizleyerek sonuç alan var mı? Yoksa bu parçanın tamiri olmuyor mu, direkt yenisini mi sipariş etmeliyim? Eğer sorun konfor modülündeyse maliyeti çok çıkar mı? Daha önce başına gelen arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa ona göre ustaya tekrar gideceğim.