Beyler başıma bir iş geldi sormayın, moralim çok bozuk. 2016 model derin siyah bir Passat’ım var, 142 bin kilometrede daha pırıl pırıl araba ama geçen hafta sonu bizim mahalledeki bir yıkamacının abi sana bir cila çekelim, yanar bu araba gazına geldim. Adamlar daldı arabaya, ne ped kullandılar ne devir ayarı yaptılar belli değil. Arabayı teslim alıp güneşin altına bir çıkardım, her yer örümcek ağı gibi olmuş, her açıdan farklı bir dalgalanma var. Kaportanın üzerinde sanki hologram var gibi duruyor. Adamlara geri götürdüm, abi güneşten o, yıkayınca geçer falan diye saçma sapan konuştular ama durum bildiğin rezalet.
İşin aslı bu pasta cila hareleri nasıl giderilir konusunda gerçek anlamda tecrübesi olan var mı? Araba resmen matlaştı, o eski derin siyah görüntüsü gitti. Sanki yüzeyde bir oksidasyon tabakası kalmış veya verniği yakmışlar gibi duruyor. İnternette araştırdım biraz, hare giderici sünger ve çok ince aşındırıcılı pasta kullanmak gerekiyormuş diyorlar ama korkuyorum artık birine elletmeye. Bir de bizim bu Passat’ların vernik yapısı biraz sert diyorlar, acaba yanlış keçeyle mi daldılar da bu hale geldi? Bir tane elektrikli polisaj makinesi buldum bir arkadaşımdan, kendim girişeyim diyorum ama kaporta üzerindeki o dairesel izleri daha da derinleştirmekten çekiniyorum.
İşlem yaparken ön tamponun oradaki park sensörü ya da far yıkama fıskiyesi gibi parçalara zarar verir miyim diye de düşünmüyor değilim. Bazı yerlerde makineyi sensörün üzerinde çok tutma, statik elektrikten beynini yakarsın falan yazmışlar, ne kadar doğru bilmiyorum. Sigorta kutusunun oralara falan su kaçırmamaya çalışıyorum zaten temizlik yaparken ama bu hare mevzusu canımı çok sıktı. Düşük devirde orbital bir makine mi lazım yoksa kaliteli bir hare gidericiyle elle mi geçmek daha mantıklı? Şu lanet pasta cila hareleri nasıl giderilir bilen biri varsa bir akıl versin, arabayı bu halde gördükçe binmek içimden gelmiyor.