Beyler selam, elimde 2005 model bir Opel Astra H var, araç şu an 245 bin kilometrede. Arabayı aldığımda içi pırıl pırıldı ama son iki senedir Ankaranın sıcağında güneşin altında kala kala ön panel resmen haritaya döndü. Havalandırma ızgaralarının hemen üstünden başlayıp yolcu airbag kısmına kadar uzanan derin yarıklar oluştu. Geçen gün torpido içindeki aydınlatma temassızlık yapıyordu, sigorta kutusu ve kablo bağlantılarını kontrol ederken fark ettim ki o çatlakların arasına toz dolmuş, plastik iyice gevremiş. Hatta güneşten dolayı o bölgedeki plastik aksamda hafif bir oksitlenme gibi beyazlaşma da var.
Gittim bizim sanayideki döşemeciye, adam abi bunu komple sökmemiz lazım, deri kaplarsak 15-20 binini alırım diyor. Bir de airbag sensörü o bölgede olduğu için her usta da elini sürmek istemiyor, sökerken tırnağını kırarız, trim sesi yapar diye korkutuyorlar. Ben bu işi daha uygun yollu, macunla veya özel bir dolgu malzemesiyle kendim halledemez miyim diye araştırıyorum. İnternette birkaç video gördüm ama kafam karıştı. Arabanın göğsündeki çatlakları nasıl kapatabilirim diye kara kara düşünüyorum, çünkü görüntü kirliliği bir yana, o çatlaklar derinleştikçe içeriye toz kaçıyor ve ileride elektronik aksama zarar verecek diye korkuyorum.
Ayrıca bu çatlaklar yüzünden ön camın dibindeki sensör kapağı da tam oturmuyor, sanki o bölgedeki plastik sıcaktan genleşip formunu kaybetmiş gibi duruyor. Daha önce bu sorunu yaşayıp da piyasadaki hazır plastik tamir kitleriyle veya epoksi tarzı dolgu malzemeleriyle çözüm bulan var mı? Yoksa hiç macuna bulaşmayıp direkt çıkmacıdan temiz bir göğüs mü arayayım? Bu yaşta arabaya o kadar masraf etmek mantıklı gelmiyor ama böyle de binilmiyor, her bindiğimde gözüme çarpıyor. Fikirlerinize ihtiyacım var.