Beyler selam, elimde 2015 model 145 bin kmde bir Ford Focus var. Geçen sene buna ayarlı Amerikan park modülü taktırmıştım, sinyaller loş şekilde sürekli yanıyor biliyorsunuz. Geçenlerde park ampulü duyunda ufak bir oksitlenme fark ettim, temassızlık yapıyordu. Modülün kablolarını kontrol ederken sigorta kutusundaki birkaç sigortayı da kontrol ettim, kısa devre riski olmasın diye titiz davranıyorum. Sanayideki elektrikçi usta abi bunlar muayenede ağır kusur sayılıyor, muayeneye girerken kapatman lazım dedi ama kafam çok karıştı. Sonuçta sinyal verince modül sönüyor, normal işlevini yerine getiriyor.
Şimdi asıl mevzu şu; benim muayene 2026nın hemen başında. İnternette bir sürü bilgi kirliliği var, kimi diyor ayarlıysa kısıp geçersin, kimi diyor asla geçmez direkt kalırsın. Ben bu modülün bağlantısını yaparken orijinal kablo tesisatına çok müdahale etmedim ama yine de o kontrol ünitesini orada görseler sıkıntı olur mu diye merak ediyorum. Amerikan park muayeneden geçer mi 2026 senesinde yeni bir düzenleme gelir mi acaba? Boşu boşuna oradaki teknisyenle papaz olmak istemiyorum, eğer geçmiyorsa şimdiden söküp orijinal duylara döneceğim.
Daha önce bu şekilde muayeneden geçebilen ya da sinyaller sabit yandığı için ağır kusur yiyen var mı aranızda? Modülün üzerindeki o ayar vidasından ışık şiddetini tamamen kapatsam bile cihazla baktıklarında o kaçak akımı veya modülü fark ederler mi? Elektrik tesisatında başka bir sensör ya da beyin hatası vermiyor ama Tüvtürk bu konularda çok titizleşti diyorlar. 2026 yılında bu işin prosedürü ne olur, tecrübesi olanlar aydınlatırsa sevinirim. Şimdiden eyvallah.