Beyler selam, elimde 2015 model 185 bin km’de bir Passat B8 var. Aracı aldığımdan beri ön camda ve yan camlarda inanılmaz bir matlık var, sanki üzerine vernik atmışlar gibi duruyor. Muhtemelen önceki sahibi kuyu suyuyla yıkadı ya da apartman boşluğundaki sundurma altından sızan kireçli sular camın canına okumuş. Sirke denedim, marketten aldığım kireç sökücüleri sürdüm, hatta pastayla üstünden geçtim ama banamısın demiyor. Gece karşıdan ışık gelince görüş sıfıra iniyor, resmen önümü göremiyorum. Bu camdaki kireç lekeleri nasıl çıkar diye kime sorduysam herkes başka bir şey söylüyor ama somut bir çözüm bulamadım.
İşin kötüsü bu lekeler yüzünden yağmur sensörü de sapıtmış durumda. Camın yüzeyi pürüzlü olduğu için sensör kırılmayı düzgün algılayamıyor, en hafif çiselemede bile silecekler en son hızda çalışmaya başlıyor. Ayrıca silecek kollarının dibindeki plastik aksamlarda ve nikelajlarda da hafiften bir oksitlenme başlamış gibi, o bölgeler iyice beyazladı. Camın o pürüzlü yapısı yüzünden silecek motoru da sanki zorlanıyor, camı silerken gıcır gıcır ses yapıyor. Silecekleri daha yeni değiştirdim ama yüzey bozuk olduğu için yeni lastikleri de bir haftada bitirecek diye korkuyorum.
Daha önce başına gelen, şunu sürdün mü kesin çıkar diyeceği bir kimyasal veya sanayi işi karışımı olan var mı? Polisaj makinesiyle girmeyi düşündüm ama camı yakarım ya da optik bozulma yaparım diye çekiniyorum. Seryum oksit falan diyorlar, o işlerden anlayan usta veya tecrübesi olan varsa bir yol göstersin. Bu lekelerden kurtulmazsam komple camı değiştirmeyi bile düşünmeye başladım ama orijinal camı da söktürüp aracın değerini düşürmek istemiyorum. Şimdiden eyvallah.