Beyler selam, araba iyice canımı sıkmaya başladı. 2014 model 185 bin kmdeki Focus 1.6 TDCİ aracımda son bir aydır ciddi bir rölantide titreme ve dalgalanma sorunu var. Özellikle sabahları ilk marşta devir saati 700-1000 devir arasında kafasına göre geziyor, araba sallanmaktan resmen beşik gibi oluyor. Motor iyice ısındıktan sonra sarsıntı biraz azalıyor ama tam olarak asla kesilmiyor. Işıklarda durunca direksiyondaki o titremeyi bildiğin elinde hissediyorsun, sanki araba her an stop edecekmiş gibi davranıp sonra geri toparlıyor.
Geçenlerde bizim buradaki sanayiye götürdüm, bilgisayara bağladılar; EGR valfi ve yakıt basınç müşürü arıza kaydı vermiş. Usta EGR temizliği yapalım geçer dedi, temizlettik, dünya para verdik ama nafile, sorun hala devam ediyor. Acaba krank mili sensörü kablolarında bir oksitlenme mi var yoksa motor beyni (ECU) saçmalamaya mı başladı diye düşünmeden edemiyorum. Çünkü bazen de hiçbir şey yokmuş gibi saat gibi çalışıyor, sonra birden yine sapıtıyor.
Enjektörlerin geri dönüş testlerini yaptık, değerler fena değil dediler ama bu rölantide titreme ve dalgalanma sorunu yüzünden ne sürüş keyfi kaldı ne de huzur. Mazot filtresini yeni değiştirdim, belki hava yapmıştır dedik o da değil. Benzer bir durumu daha önce yaşayıp nokta atışı çözüm bulan, şu valfe bak ya da şu sensörü değiştir diyecek birisi varsa çok sevinirim. Usta usta gezmekten, her gidene para bayılmaktan yoruldum artık. Teşekkürler şimdiden.