Beyler selam, bende 2009 model 1.6 benzinli bir Opel Astra H var, araç şu an 265 bin kilometrede ama artık canımdan bezdirdi. Geçen ay yolda giderken araba bir anda koruma moduna geçti, gaz yememeye başladı. Sanayiye götürdüm, usta bilgisayara bağladı; gaz kelebeği potansiyometresi arızası veriyormuş. Onu hallettik derken bu sefer de motor soğukken stop etme huyu çıktı. Usta bu sefer de eksantrik devir sensörü ve tesisattaki oksitlenme yüzünden yapıyor dedi, bir dünya para döktüm ama hala dikiş tutmadı.
Şimdi bu arabayı satıp başımı ağrıtmayacak, kronik dertleri olmayan, sanayiye sadece yağ bakımı için gideceğim bir şey bakıyorum. Özellikle motor beyni veya karmaşık elektrik arızalarıyla uğraşmak istemiyorum. Malum, biz biniyoruz diye sanayiciyle akraba olduk. Şöyle parçası ucuz, ustası bol ama usta yüzü göstermeyen, dertsiz tasasız ilk arabam ne olmalı tavsiyeler ve önerileriniz nelerdir? Bütçem 550 bin TL civarında, üzerine çok çıkamam.
Aklımda Toyota Corollanın eski kasaları veya temiz bir Honda Civic var ama sizin de şuna bak, taş gibidir dediğiniz bir model varsa duymak isterim. Sonuçta her sabah acaba bugün arıza lambası yakacak mı? korkusuyla marşa basmak istemiyorum. En son gittiğimde usta bir de sigorta kutusu değişecek falan dedi, iyice soğudum arabadan. Tecrübeli arkadaşlardan gerçekten sağlam, mekaniği dertsiz araba tavsiyesi bekliyorum.