Bizim 2017 model 145 bin kilometredeki Passat’ın tavanında ve kaputunda acayip güneş yanıkları oluşmaya başlamıştı, artık canıma tak etti. Geçen hafta sanayide bir tanıdık vasıtasıyla komple mat füme folyo kaplattım arabayı. Kaplama yapılırken kapı kollarını ve tamponları söktüklerinde fark ettik ki kapı içindeki kilit mekanizmalarında hafiften bir oksitlenme başlamış, onları da temizletip yağlattım hazır el değmişken. Ancak kaplama sonrası ön taraftaki park sensörü bazen hata vermeye başladı, sanırım sensörün üzerine gelen film tabakası yüzünden modül kararsız kalıyor ya da söküp takarken kablolarda bir temassızlık yaptılar.
Arabayı bu şekilde kullanmak istemiyorum çünkü hem polis çevirmesinde sıkıntı çıkar hem de muayene zamanı geldi. Şehirden şehre ya da muayene istasyonuna göre fiyatlar değişiyor mu bilmiyorum ama güncel araç kaplama ruhsata işletme maliyeti tam olarak ne kadar tutuyor merak ediyorum. Önce sızdırmazlık ya da ek-1 belgesi gibi bir şeyler almam gerekiyormuş galiba, sonra TÜVTÜRK randevusu ve en son noter süreci var dediler. Bu işlemlerin sırası tam olarak nasıldır ve toplamda cebimizden ne kadar para çıkar?
Daha önce bu süreci yakın zamanda tamamlayan varsa tecrübelerini paylaşabilir mi? Sadece ruhsat yenileme ücretiyle bitmiyor sanırım, işin içine teknik çizim veya tespit davası gibi saçma sapan masraflar giriyor mu? Özellikle şu park sensörü arızasıyla uğraşırken bir de bürokrasiyle vakit kaybetmek istemiyorum, en kısa ve en hesaplı yoldan bu renk değişimini nasıl resmileştiririz? Şimdiden yardımcı olanlara teşekkürler.