Beyler kafayı yemek üzereyim, bir akrabanın gazıyla gittik 2015 model 480 bin kilometredeki Fiat Linea’yı piyasanın çok altına kapattık. Araba sarıdan dönme, kaporta boya idare eder ama mekanik tarafı tam bir karın ağrısı çıktı. Aldığımın ikinci haftasında yolda giderken araba bir anda gaz yememeye, tekleme yapmaya başladı. Sanayiye çektik, usta önce krank devir sensörü gitmiş dedi, onu değiştirdik. Tam düzeldi derken bu sefer de rölantide dalgalanma başladı, bilgisayara bağladık EGR valfi tıkanmış, kurum bağlamış dediler. Şu an cebimden çıkan paranın haddi hesabı yok, valla uykularım kaçıyor artık.
Daha bitmedi, geçen gün yağmurlu havada araba marş basmadı. Elektrikçiye bıraktım, beyin soketlerinde oksitlenme olmuş, tesisatın elden geçmesi lazım diyorlar. Araba resmen sanayiden çıkmıyor, bir yeri yapsak öbür taraf patlıyor. Km yüksek olduğu için her parça miyadını doldurmuş resmen. Çevremdeki herkes Taksi çıkması araba alınır mı kardeşim, ne cesaretle aldın diye dalga geçmeye başladı. Ben ucuz diye atladım ama astarı yüzünden pahalıya gelecek gibi duruyor.
Sizin tecrübeleriniz nedir bu konuda? Bu kadar yüksek kilometreli, geçmişi ticari olan bir aracı toparlamak mümkün mü yoksa direkt elden mi çıkarmalıyım? Gerçekten bu devirde taksi çıkması araba alınır mı, yoksa benim gibi sanayi köşelerinde usta peşinde mi koşarsınız? Başına böyle bir iş gelen veya bu işin ticaretini yapan varsa bir akıl versin, hangi parçalara daha çok dikkat etmem lazım, bu kronik sorunlar biter mi?