Beyler selam, 2015 model Opel Astra J kasa 1.6 CDTI aracım var, şu an 142 bin kilometrede. Geçen hafta uzun yolda giderken bir anda ekranda sarı lamba yandı ve ESP Servis yazısı çıktı. Sağa çektim kontağı kapattım açtım ama gitmiyor, araba resmen kendini korumaya aldı gibi bir his var. Bizim buradaki özel servise götürdüm, bilgisayara bağladık ama hata kodu bir görünüyor bir kayboluyor. Usta ABS sensörü kablolarında temassızlık olabilir dedi ama net bir şey söyleyemedi. Başına gelen varsa bu ESP devre dışı uyarısı nasıl düzelir, gerçekten merak ediyorum çünkü sürüş güvenliğini de etkiliyor.
Usta kontrol ettiğinde tekerlerdeki soketlerde oksitlenme olabilir diye temizleme spreyi falan sıktı ama nafile, iki gün sonra yine ötmeye başladı. İnternette araştırdığım kadarıyla direksiyon açı sensörü ya da fren müşürü kaynaklı da olabiliyormuş. Hatta bazıları sigorta kutusundaki bir oksitlenmenin bile beyin üzerinden bu hatayı verdirdiğini söylüyor. Bilgisayarda çıkan kod tam net değil, haberleşme hatası gibi genel bir şey söylüyor. Boş yere ABS beyni falan değiştirmek istemiyorum, dünya para olmuş parçalar.
Daha önce bu arızayı nokta atışı çözen var mı? Frenleme sırasında falan bir sıkıntı hissetmiyorum ama o lamba yandığı an insanın canı sıkılıyor. Bu ESP devre dışı uyarısı nasıl düzelir sorusuna çözüm bulamazsam yetkili servise gitmek zorunda kalacağım, onlar da komple tesisat değişecek falan derse iyice yandık. Aranızda bu sorunu yaşayan, sensör temizliğiyle mi yoksa parça değişimiyle mi kurtulan arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim.