2018 model 65.000 km’de tertemiz baktığım aracımda durduk yere ortaya çıkan bu Honda Civic fc5 göçük sorunu canımı fena sıktı. C sütunu dediğimiz o arka direkteki dalgalanmaları fark edince önce birisi yaslandı falan sandım ama forumlarda araştırınca olayın kronik olduğunu gördüm. Servise götürdüm, dış etken deyip geçiştirmeye çalışıyorlar ama bariz sac zayıflığı var. Arabanın fabrikasyon punta yerlerinden mi bırakıyor anlamadım, tavan sacı resmen kendi kendine içe doğru kasmış durumda.
Aracı lifte kaldırıp altına üstüne iyice baktık, hani şasiden bir darbe mi var diye ama altı çiçek gibi. Hazır bakarken arka park sensörü kablo tesisatında bir oksitlenme var mı, içeri su alıyor mu diye bagaj içindeki döşemeleri de söktürdüm. Allah’tan konfor beyni ya da o bölgedeki sigorta grubuna henüz bir sıvı teması olmamış ama bu saçtaki açılma yarın bir gün yağmurda başımıza iş açar gibi duruyor. Bagaj kapağındaki tahliye valfi benzeri havalandırma kapaklarını bile kontrol ettirdim, acaba içerideki basınçtan mı sacı dışa itiyor ya da çekiyor diye ama sonuç yine hüsran.
Daha önce bu durum için yetkili servisten değişim ya da ücretsiz düzeltme onayı alan var mı aranızda? Sanayideki kaportacı ustam bunu vakumla çekeriz ama sac çok ince, metal yorgunluğu gibi geri kusar diyor. Araba resmen değer kaybediyor göz göre göre. Bu Honda Civic fc5 göçük sorunu için hukuksal süreç başlatanlar vardı, son durum nedir bilgisi olan yazarsa çok makbule geçer. Şimdiden eyvallah.