Beyler 2014 model 1.4 turbo 140 beygirlik Astra J kasa aracım var, şu an 142 bin kilometrede. Arabayı aldığımdan beri bu opel astra j kasa soğutma suyu az uyarısı bıktırdı beni, artık yolda giderken ekrana bakmaktan başım dönüyor. Su eksiltme falan yok, kaçak göçek arıyoruz her yer kupkuru, her sabah kaputu açıp kontrol ediyorum su seviyesi tam olması gereken çizgide ama kontağı çevirir çevirmez o uyarı direkt ekrana düşüyor. Geçen ay bizim buradaki sanayide ustaya götürdüm, genleşme kabı içindeki şamandıra bozulmuştur dedi, gittik orijinal parça aldık kabı komple değiştirdik ama nafile, iki gün sonra yine aynı terane başladı.
İşin garibi, bazen yolda giderken kendi kendine sönüyor, bir çukura girince ya da ani fren yapınca tekrar yanıyor. Seviye sensörü soketinde oksitlenme mi var diye wd40 falan sıktık, usta temizledi geri taktı ama bir türlü dikiş tutmadı. Bu modellerde kronik bir elektronik arıza mı var yoksa ben mi bahtsızım anlamadım. Termostat valfi ya da devirdaim pompasında bir sıkıntı olsa hararet yükselir diyorum ama hararet göstergesi çivili gibi 90da duruyor, motorun çalışmasında en ufak bir tekleme yok.
Daha önce bu sorunu yaşayıp da noktasal atışla çözen biri var mı aranızda? Acaba gövde kontrol modülü yani BCM beyni mi sapıtıyor yoksa kablo tesisatında bir yerde şase mi var? Genleşme kabının altındaki o sensörün kablolarını mı takip etmek lazım yoksa komple tesisatı mı soymak gerekecek? Ustaya gidiyorum abi suyun tam, bir şey olmaz sür diyor ama o uyarıyı her binişimde set tuşuyla kapatmaktan parmağım aşındı. Gerçekten bu işin bir çözümü varsa ve paylaşırsanız çok makbule geçer.