Beyler selam, 2011 model 155.000 kmdeki Chevrolet Cruze aracım son birkaç haftadır iyice canımı sıkmaya başladı. Özellikle sabahları soğuk motorda araç bariz şekilde sarsıntılı çalışıyor, gaza yüklendiğimde ise sanki motorun içinde bir şeyler birbirine vuruyor gibi ses geliyor. İlk başta ateşleme bobini ya da bujidendir diye düşündüm, hatta gittim eksantrik mili sensörü ve birkaç tane sigorta falan değiştirdik ama arıza lambası yanıp sönmeye devam ediyor. Sanayideki usta en son kompresyon testi yaptı ve 3. silindirin değerinin çok düşük olduğunu, subapların artık kaçırdığını söyledi. Malum bu araçlarda kronik olan magnezyum subap erimesi mevzusu benim de başıma geldi.
Şimdi motorun üst kapağı açılacak ve çelik subap takımı takılacak. Usta hazır motor açılmışken devirdaim pompası ve VVT solenoid valfi gibi kritik parçaları da kontrol edelim, eğer oksitlenme veya aşınma varsa onları da aradan çıkaralım diyor. İşin içine conta takımı, kapak taşlama ve işçilik de girince haliyle rakam kabarıyor. Daha önce bu işlemi yaptıran arkadaşlardan Chevrolet Cruze çelik subap maliyeti hakkında güncel bilgi rica ediyorum. Malzemeleri dışarıdan kendim alıp sadece işçilik mi ödesem yoksa her şeyi ustaya mı bıraksam daha mantıklı olur?
Bir de bu çelik subap takıldıktan sonra LPG beyni üzerinden bir ayar yapılması gerekiyor mu yoksa direkt binip devam edebiliyor muyuz? Chevrolet Cruze çelik subap maliyeti haricinde ekstra çıkabilecek sürpriz masraflar konusunda tecrübesi olanlar yazarsa çok sevinirim, sanayiye hazırlıklı gitmek istiyorum. Şimdiden cevap veren herkese teşekkürler.