Beyler dün akşam 2012 model 1.3 Multijet Fiat Linea aracımla (şu an 215.000 km’de) eve dönerken bir anda kadranda kırmızı akü işareti belirdi. Araba gitmesine gidiyor ama insanın içine de bir kurt düşüyor. Sağa çektim, kaputu açıp şöyle bir baktım; kutup başlarında bariz bir oksitlenme göremedim. Marşa basınca tık diye alıyor ama göstergedeki o ışık sönmek bilmiyor. Kendi kendime akü lambası yandı araba çalışır mı diye düşünürken eve kadar zor attım kendimi. Gece boyunca sabah çalışmazsa yandık diyerek uyudum.
Sabah aşağı indim, marşa bastım araba zorlanarak da olsa çalıştı fakat o lamba hala yanıyor. Mahalledeki elektrikçiye uğradım, adam şarj dinamosuna bakmamız lazım, belki konjektör kömürleri bitmiştir ya da alternatör kayışında bir gevşeme vardır dedi. Multimetre ile ölçüm yaptı, rölantide voltaj 12.2 civarı gösteriyor ki normalde 14 olması lazım sanırım. Bu şekilde trafiğe çıksam yolda bırakır mı, yoksa sadece akü mü dolmuyor?
Daha önce başına gelen var mı? Bazıları sigorta kutusundaki ana sigortalardan biri atmış olabilir veya beyin hatasıdır diyor ama emin olamadım. Arabayı bu halde sanayiye kadar sürsem yolda stop eder mi? Elektrik sistemi tamamen devre dışı kalırsa direksiyon sertleşir mi diye korkuyorum. Tecrübeli arkadaşlar bir yol gösterirse çok sevinirim, usta şarj dinamosunu komple revizyona sokarız dedi ama masraf çıkarmasından çekiniyorum.