Beyler, 2012 model Honda Civic aracım var, şu an 185 bin kilometrede. Son birkaç haftadır arabayı sabahları ilk çalıştırmada resmen canım çıkıyor. Marş basıyor ama motor bir türlü almıyor, sanki araba boğuluyor. İkinci veya üçüncü marşta anca çalışıyor, o sırada da etrafa ciddi bir gaz kokusu yayılıyor. Yolda giderken rölantide beklerken devir saati bir aşağı bir yukarı oynamaya başladı, ışıklarda durduğumda bazen stop edecekmiş gibi silkeliyor. Geçen bizim buradaki sanayiye uğradım, usta kaputu açtı bir baktı, LPG regülatör arızası belirtileri bunlar, regülatörün içindeki diyafram kaçırıyor, manifolda gaz dolduruyor dedi.
Bu durum iyice canımı sıkmaya başladı çünkü sadece sabahları değil, araba 1-2 saat park halinde kalsa bile yine geç çalışmaya başladı. MAP sensörü verilerine baktırdık, değerler biraz saçma sapan çıkıyor. Regülatör üzerindeki kesici valf acaba tam kapatmıyor mu diye düşündük ama usta direkt regülatör değişimine gitmemiz gerektiğini söylüyor. Aracın çekişinde de eski tadı yok, özellikle yokuşlarda sanki birisi arkadan tutuyormuş gibi bir hantallık var. Acaba regülatörün içindeki o su kanalları mı tıkandı yoksa tamamen ömrünü mü tamamladı çözemedik.
Daha önce başına benzer bir durum gelen var mı? Regülatörü komple mi değiştirmeliyim yoksa tamir takımıyla kurtarabilir miyiz? Bu LPG regülatör arızası belirtileri tam olarak benim yaşadıklarımla örtüşüyor mu yoksa sorun LPG beyni veya kablo tesisatındaki bir oksitlenme durumundan da kaynaklanabilir mi? Boş yere dünya para harcamak istemiyorum, tecrübeli arkadaşlar bir akıl verirse çok sevinirim. Tesisatın sigorta girişlerini falan kontrol ettim, orada bir temassızlık görünmüyor ama bu sabahları boğulma mevzusu beni bitirdi.