Beyler bıktım usandım artık bu dertten, kafayı yedirtecek bana. Elimde 2014 model, 185.000 kilometrede bir Passat B7 var, araç durduk yere su eksiltmeye başladı. Her sabah kontrol ediyorum, genleşme tankı seviyesi minimumun altına inmiş oluyor. İşin garibi, arabanın altına bakıyorum zerre damlama yok, hortumları tek tek elimle kontrol ettim herhangi bir nemlilik ya da oksitlenme belirtisi de göremedim. Kaç tane ustaya götürdüysem basınç testi yaptılar, sistemde kaçak görünmüyor diyorlar ama motor suyu eksiltiyor ama kaçak yok durumuyla karşı karşıyayım.
Geçen hafta sanayideki usta devirdaim pompasından şüphelendi, baktık orası da kupkuru çıktı. Araçta performans kaybı yok, yağda sütleşme veya egzozda beyaz duman da görmüyorum. Ancak genleşme tankı kapağını orijinaliyle değiştirmemize rağmen sorun hala devam ediyor. Acaba EGR valfi soğutucusunda içten bir kaçak mı var yoksa silindir kapak contası hafiften yanmaya mı başladı anlamadım. Hararet müşürü ya da termostat tarafında bir sızıntı olsa usta basınç testinde mutlaka görürdü diye düşünüyorum.
Daha önce başına benzer bir durum gelen, şuraya baktır kesin oradandır diyecek olan var mı? Arabayı yakma noktasına geldim, her hafta 1 litre antifriz eklemekten cebim boşaldı. EGR iptali mi yaptırsam yoksa direkt motoru mu açtırsam karar veremiyorum. Blokta çatlak olsa yağ karışır diyorlar ama yağ tertemiz. Tecrübeli arkadaşlardan, usta görmüş arkadaşlardan fikir bekliyorum, yoksa bu gidişle arabayı satılığa çıkaracağım.