Bunyamin 2013 model Focus aracım var 138 binde, LPG taktırdıktan sonra motor arıza lambası yandı bir türlü sönmüyor. Sanayideki usta lpg ayarı bozuktur dedi ama sildiriyoruz iki gün sonra tekrar yanıyor. Araba gazda giderken biraz tekleme de yapıyor, bu durum normal mi yoksa bir yerde hata mı var?
obantikaislam9 Selam arkadaşlar, dün arabama LPG taktırdım, ancak bugün yolda giderken motor arıza lambası yandı. Montajı yapan usta 'LPG'de bu normal, bir süre sonra söner' dedi ama içim hiç rahat etmedi. Bu durum gerçekten normal mi yoksa bir sorun mu var?
ElifArchis Kesinlikle normal değil hocam, ustanız kolaya kaçmış. Muhtemelen yakıt haritası düzgün ayarlanmadığı için araç 'fakir karışım' hatası veriyor. İyi bir LPG servisinde düzgün bir yol ayarı (AFR ayarı) yaptırmanızı öneririm. Sadece hata kodunu sildirmekle sorun maalesef çözülmüyor.
focussss Aynı sorunu ben de yaşamıştım. Sorun ya kalitesiz bir işçilikten ya da uyumsuz enjektörlerden kaynaklanıyor olabilir. Eğer ayar yapılmasına rağmen lamba tekrar yanıyorsa oksijen sensörünü kontrol ettirin. LPG'li araçlarda doğru kalibrasyon yapılmazsa motor uzun vadede zarar görebilir, ihmal etmeyin.