Muhammed 2015 model 140 bindeki Clio 4 arabama mühürlü cemiyet baskı dediklerinden taktırmak istiyorum ama APP plaka yasak mı cezası var mı tam emin olamadım. Sanayideki usta eskisi gibi değil artık çevirmede direkt yazıyorlar dedi, kafam iyice karıştı. Bu şekilde muayeneden geçen var mı yoksa boşuna başımıza iş mi alırız?ID: 4
polowvwv Arkadaşlar merhaba, yeni bir araç aldım ve üzerinde APP plaka var. Görünüşü çok hoş duruyor ama internette yasak olduğunu söyleyenler var. Gerçekten cezası var mı, muayeneden geçer mi? Bilgisi olan paylaşabilir mi?
focussss Evet, APP plaka kesinlikle yasak. Mühürlü olsa bile devletin yetkilendirdiği kurumlar dışında basıldığı için sahtecilik kapsamına giriyor. Şu anki güncel cezası oldukça yüksek ve TÜVTÜRK muayenesinden de 'Ağır Kusur' olarak kalıyor, geçemezsin.
dailybiza Kesinlikle katılıyorum, hiç riske girme derim. Polisler artık bu konuda çok titiz davranıyor; sadece para cezasıyla kalmayıp aracın trafikten men edilmesine kadar gidebiliyor süreç. En garantisi standart, karekodlu orijinal plakaları kullanmak.