golf2005 Beyler 2017 model 95 bindeki gri Corolla için seramik kaplama ne kadar dayanır, yaptıran var mı? Sanayideki çocuk 2 sene rahat gider dedi ama bana pek inandırıcı gelmedi. Boşuna o kadar para bayılmayalım şimdi, tecrübesi olanlar bi el atsın.
peugeot3008 Yeni bir araç aldım ve seramik kaplama yaptırmayı düşünüyorum ancak kafam biraz karışık. Bazı yerler 2 yıl, bazıları 5 yıl ömür biçiyor. Gerçekten söylendiği kadar uzun süre koruma sağlıyor mu yoksa birkaç ay sonra etkisi geçiyor mu? Tecrübesi olanlar paylaşabilir mi?
333bmw333 Hocam bu durum tamamen kullanılan ürünün kalitesine ve uygulayan yerin işçiliğine bağlı. Ben 2 yıl önce kaliteli bir markanın ürününü profesyonel bir yerde yaptırdım, su iticiliği ve parlaklığı hala ilk günkü gibi duruyor. Ancak en önemli detay yıkama alışkanlığı; eğer kostikli ucuz şampuanlarla ya da fırçayla yıkatırsan en iyi seramik bile 6 ayda özelliğini yitirir.
civic2018 Arkadaşlara katılıyorum, bakım bu işin anahtarı. Seramik kaplama 'yaptır ve unut' tarzı bir şey değil. Ben her yıl 'reload' denilen yenileme spreyiyle üzerinden geçiyorum. Eğer aracını sıradan bir oto yıkamacıya bırakacaksan hiç o parayı verme derim. PH nötr şampuan ve mikrofiber eldivenle kendin yıkayacaksan 2-3 yıl çok rahat gider.